Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Το Λιμάνι του Λος Άντζελες πιο «πράσινο» παγκοσμίως

Με ηλιακό μικροδίκτυο

λιμάνι πράσινο λος άντζελες

Το Λιμάνι του Λος Άντζελες θα γίνει το πιο «πράσινο» λιμάνι των ΗΠΑ καθώς ένας τερματικός σταθμός έκτασης 160 στρεμμάτων θα τροφοδοτηθεί αποκλειστικά από ηλιακή και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η κατασκευή του συστήματος θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και το έργο Pasha Green Omni Terminal Demonstration Project σε δύο περίπου χρόνια θα καταστήσει τον τερματικό σταθμό τον πρώτο παγκοσμίως που θα ηλεκτροδοτηθεί εξολοκλήρου από ΑΠΕ με δυνατότητα να λειτουργήσει για αρκετές ώρες αποσυνδεδεμένος από το κεντρικό δίκτυο ηλεκτρισμού.

Την επένδυση ύψους 26,6 εκατ. δολαρίων θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Λιμένας του Λος Άντζελες και η εταιρεία Pasha Stevedoring and Terminals L.P.

Την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του τερματικού θα εξασφαλίσει ένα ηλιακό μικροδίκτυο που αποτελείται από μια φωτοβολταϊκή συστοιχία επί στέγης ισχύος 1,03 Μεγαβάτ, μια μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας με χωρητικότητα 2,6 Μεγαβατώρες, εξοπλισμό φόρτισης και ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

Το έργο περιλαμβάνει ένα σύστημα επεξεργασίας των καυσαερίων που εκπέμπουν τα πλοία και εννέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων: τέσσερις τράκτορες, δύο περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα υψηλού τονάζ, δύο φορτηγά μεταφοράς μικρών αποστάσεων εντός του σταθμού και ένα γερανό διαχείρισης εμπορευμάτων.

«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, που μπορεί να συγκριθεί με την παρθενική πτήση των αδελφών Ράιτ», δήλωσε ο Τζέφρι Μπέργκιν, αντιπρόεδρος της Pasha. «Θα αποδείξουμε στην πράξη πώς μπορεί να αλλάξει το παράδειγμα στον τρόπο που οι μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά με καθαρή ενέργεια. Είμαστε σίγουροι ότι είναι απολύτως εφικτό», πρόσθεσε.

Οι περιβαλλοντικά φιλικές βελτιώσεις αναμένεται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 3.200 τόνους ετησίως και τα αιωρούμενα σωματίδια από την καύση πετρελαιοειδών, όπως τα οξείδια του αζώτου, κατά 25.000 κιλά, βάρος ισοδύναμο με την απομάκρυνση 14.100 αυτοκινήτων από τους δρόμους κάθε μέρα.

econews