Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

135 νήπια και προνήπια καθαρίζουν την παραλία

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών

καθαρισμός παραλία ανισαράς ζουζούνια

Καθαρισμό της παραλίας του Ανισσαρά θα πραγματοποιήσει το Βρεφονηπιακό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Τα Ζουζουνάκια» σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου  από 10.30 έως 12.30 το μεσημέρι (ανάμεσα στα ξενοδοχεία Lagunaκαι Serita). Το Βρεφονηπιακό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Τα Ζουζουνάκια», μέλος της παιδικής HELMEPA από το 2013 ανταποκρίνεται και φέτος στην πρόσκληση της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA)για συμμετοχή στο Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (16 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου) με τη συμμετοχή και του Δήμου Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2017 και με σύνθημα «καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας το καλοκαίρι» εκατόν τριάντα πέντε παιδιά (55 νήπια και 80 προνήπια) θα πραγματοποιήσουν μια βιωματική δράση ευαισθητοποίησης που αφορά στην καθαριότητα των ακτών και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά. Με τη συνδρομή της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Χερσονήσου οι μικροί μαθητές θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό περίπου ενάμισι χιλιομέτρου στην ακτογραμμή του Ανισσαρά Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μικρών μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες για την προστασία του.

Σημειώνεται ότι το Βρεφονηπιακό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Τα Ζουζουνάκια» είναι επίσης μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία». Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» (Covenant of Mayors) από το 2011, την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση όπου τοπικές και περιφερειακές αρχές δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Ηεξοικονόμηση και η ορθή διαχείριση των πόρων αποτελεί βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής Χερσονήσου, που υποστηρίζει όλες τις «πράσινες» δράσεις σε τοπικό επίπεδο που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος. 

καθαρισμός παραλία ανισαράς ζουζούνια