Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

200 στρέμματα νέου πρασίνου στα Τείχη

Ξανά ... "Όαση" το πάρκο πίσω από το κήποθέατρο

πάρκο όαση βιωματικές δράσεις φακουρέλης πράσινο τείχη

Οι δράσεις ξεκίνησαν το πρωί, στο πάρκο της Όασης, όπου βρίσκεται το φυτώριο του δήμου Ηρακλείου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αναγνώριση φυτών της πόλης, φύτευση καλλωπιστικών φυτών και βιωματικά παιχνίδια για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Το πάρκο της "Όασης" αναβιώνει ο δήμος Ηρακλείου, που με τις περιορισμένες δυνάμεις του τμήματος Πρασίνου έχει προχωρήσει σε ένα "λίφτινγκ" στο χώρο, που πριν δύο δεκαετίες αποτελούσε αγαπημένο τόπο αναψυχής για τα παιδιά. "Φυτεύτηκαν 220 νέα φυτά και διαμορφώθηκε ένας βραχόκηπος στο χώρο του παλιού ενυδρείου. Οι τουαλετες λειτουργούν και ο χώρος είναι ξανά επισκέψιμος" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο υπεύθυνος του τμ. Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης.

Νέο πράσινο στο Ηράκλειο

Επιπλέον 200 στρέμματα πρασίνου θα έχει το Ηράκλειο, τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο εργολαβίας για τα Ενετικά Τείχη που αναμένεται να δημοπρατηθεί το προσεχές διάστημα. 

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος στο Τμήμα Μελετών & Συντήρησης Πρασίνου, Νίκος Φακουρέλης, η αναλογία πρασίνου προς κάθε πολίτη θα φτάσει τα 3 τ.μ. "Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν αναλογία 10 τ.μ. ανά πολίτη ... και τις ζηλεύουμε" - παραδέχτηκε ο ίδιος.

Παράλληλα ως το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το master plan για το πράσινο στην πόλη, προκειμένου να γίνει μια ακριβής καταγραφή του υφιστάμενου πρασίνου και κατόπιν να σχεδιαστεί η ενίσχυσή του.