Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αντί για όψιμο χειμώνα, πρώιμο καλοκαίρι!

Ο καιρός τα γύρισε όλα ανάποδα... και οι επιστήμονες είναι να σκίσουν τα πτυχία τους!

Οι μετεωρολόγοι, κανονικοί και εμπειρικοί, είναι οι μεν να σκίσουν τα πτυχία τους, οι δε να “σκάσουν” επειδή αμφότεροι έπεσαν εντελώς έξω στις προβλέψεις… μάλλον ευσεβείς πόθους τους! 
Οι βροχές και τα χιόνια των προηγούμενων μηνών ήταν απλά μια μικρή παρένθεση. Ένα… ξεγέλασμα κανονικότητας, από το κλίμα: γιατί από εκεί και μετά η βροχή έγινε ξανά είδος προς εξαφάνιση - και σκεφτείτε ότι το καλοκαίρι επίσημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!
Νοτιάδες, ζέστες και δεν συμμαζεύεται!
Όχι απλά δεν είχαμε όψιμο χειμώνα, κι ως τον Απρίλιο θα είχαμε κι άλλο νερό μπροστά μας να μας περιμένει ανακουφίζοντας τη “μάνα γη”, εκτίμηση που έκανε κάτοικος του Κεντροχωρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου εις επήκοον συγχωριανών του, στα μισά του περασμένου Φλεβάρη, στο φιλόξενο στέκι συζητήσεων του Αγαμέμνονα. Τα τερτίπια του κλίματος γύρισαν τούμπα τα πάντα… σε όψιμο καλοκαίρι: ο υδράργυρος “γράφει” σταθερά πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου εδώ και μεγάλο διάστημα. Η σεζόν άνοιξε, συνεπικουρούμενη και από το ημερολόγιο, αφού το φετινό Καθολικό Πάσχα ήταν στις 31 Μαρτίου: Πρώιμη η Ανάσταση του Θεανθρώπου για τους Ρωμαιοκαθολικούς, όψιμη για τους Ορθόδοξους, που θα τη γιορτάσουν στις 5 Μάη. Όσο για την ανάσταση – ανασύνταξη του περιβάλλοντος, αυτή παραμένει ...άγνωστη (σε ημερομηνία και περιεχόμενο)!
Οι τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Κρήτη για διακοπές, φυσικά και κάνουν τα μπάνια τους στις παραλίες, στο βορρά και στο νότο, όπως βλέπετε και στη σχετική φωτο που εξασφάλισε το Madeincreta.gr από σημείο στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης του Ρεθύμνου!
Οι ντόπιοι έκαναν κι αυτοί τις πρώτες τους βουτιές ήδη από τα τέλη Μαρτίου, όταν κι άρχισαν να διαμορφώνονται και να οργανώνονται οι ακτές εν όψει της μαζικής άφιξης ξένων επισκεπτών.
Και στις χώρες των βορειοευρωπαίων, όμως, η κατάσταση με τον καιρό δεν είναι καλύτερη. Οι επιστήμονες μιλούν για τον πιο θερμό Μάρτη των τελευταίων αμέτρητων ετών. 
Ο εφιάλτης της λειψυδρίας πλανάται πάνω από τα κεφάλια και τις ζωές όλων. Ο Θεός να μας βοηθήσει και να μας σπλαχνιστεί, έτσι όπως τα’ χουμε καταφέρει.
Σαν από… άλλο πλανήτη, εν είδει εξαίρεσης, οι κάτοικοι της βόρειας Γαλλίας στη Νορμανδία και τη Βρετάνη δέχονται το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Pierrick, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές τους. Λες κι ο καιρός εμποτίστηκε από γαλλικό… σοβινισμό! Αστειευόμαστε, προφανώς.
Καλά να είναι οι άνθρωποι.
 
Υ.γ Με τόση ξηρασία και στις... δημοσκοπήσεις, τα πάντα καίνε εκτός από την ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις θα διαψευστεί ένας ακόμα: ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης που παρουσιάζοντας προ ημερών τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Σάκη Αρναούτογλου, έναν πολύ σοβαρό μετεωρολόγο και - για όσους τον ξέρουν- έναν ευγενή σε όλα του άνθρωπο, προέβλεψε: "Το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα βρέξει... ΠΑΣΟΚ".