Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Για Ανάσταση και Πάσχα προτιμούν την Κρήτη

Στα πέριξ

*Την προτιμούν την Κρήτη για να περάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου και το Πάσχα, όχι μόνο οι ξενιτεμένοι Κρητικοί αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας…

*Στο νησί φτάνουν γεμάτα με επιβάτες σε αεροδρόμια και λιμάνια αεροπλάνα και πλοία. Στους δρόμους η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη ήδη από το ξημέρωμα της Μεγάλης  Παρασκευής και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να γυρίσουμε σώοι και ασφαλείς στα σπίτια και στην εργασία μας…

*Να γυρίσουμε όλο, και να μην λείπει κανείς! Πάσχα της μεγάλης φυγής λοιπόν…

*Χρόνια πολλά και  καλή ανάσταση στη ζωή μας. Αυτή την ανάσταση που περιμένουμε να έλθει κάθε χρόνο και δεν φαίνεται. Οι κυβερνήτες θέλουν τον κόσμο να είναι σε… ύπνο και να μην ξυπνά!

*Περνώντας οι μέρες προς τις ευρωεκλογές και τα κόμματα πατάνε… γκάζι για να συγκεντρώσουν ψήφους και να εκλέξουν τους νέους βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο…

*Οι επισκέψεις υπουργών και βουλευτών στην περιφέρεια  πληθύνονται  και οι επαφές με κομματικά στελέχη και αιρετούς «είναι απαραίτητες». Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη  δεν κλείνουν, αντίθετα βασικοί τομείς, όπως υγεία, παιδεία, πολιτισμός είναι στις προτεραιότητες της για να περάσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα.

*Στην κατάρρευση του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είναι και προκλητικός και υβριστής. Εξαπέλυσε επίθεση-οχετό στη Μυτιλήνη σε υγειονομικούς και εργαζόμενους και τους αποκάλεσε με πλήθος ύβρεων. Μπουμπούκος και μπουμπούκι!

*Μπάχαλο και στα νοσοκομεία της Κρήτης από το Λασίθι ως τα Χανιά, είναι γνωστό. Το καινούργιο είναι ότι στα νοσοκομεία Βενιζέλειο και Πανεπιστημαικό γίνεται το «έλα να δεις» με τις εφημερίες και τα «εντέλλεσθε».

*Ότι πει ο Άδωνις των γνωστών ακροδεξιών θέσεων προσυπογράφει και ο υπερδιοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου  Γιώργος Χαλκιαδάκης και πάνε να… σαλέψουν υγειονομικούς και ασθενείς…

*Η κατάσταση είναι ανυπόφορη και ετοιμάζονται και άλλοι γιατροί σε παραίτηση. Τα νοσοκομεία της Κρήτης κλονίζονται από τα θεμέλια!

*Είναι αμετανόητος ο νεοναζί αρχηγός  της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος και με ισχυρή δικαστική απόφαση, βλέπει την ελευθερία του από τις φυλακές. Και ήταν ο άνθρωπος που έδινε τις εντολές για δολοφονίες δημοκρατικών πολιτών…

*Κρητικιά νύφη στα χωριά της Μάνης σκέφτηκε να μπει στη θάλασσα να κολυμπήσει γιατί προηγουμένως είχαν κολυμπήσει  Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης και την είχαν… ρυπάνει!

*Στην πρότασή του ο εισαγγελέας δήλωσε αρνητικός στην αποφυλάκισή του Μιχαλολικάου γιατί «δεν υπάρχει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση» με την αρθρογραφία του που εξυμνεί την ιδεολογία των νεοναζί…

*Η απόφαση προκάλεσε την οργή της Μάγδας Φύσσα: «Μόνο φυλακή δεν έχει κάνει ο Μιχαλολιάκος», είπε ανάμεσα στα πολλά.  

*Έχει πέσει τόσο χαμηλά στην Ευρώπη και παγκοσμίως η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου. Οι σχέσεις με την πολιτική ελίτ είναι εμφανείς…

*Πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού ήταν η χειραγώγηση του Τύπου και αρχικά των κρατικών μέσων για να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

*Ματαιώνεται ο γάμος του Κασσελάκη στα Χανιά. Έγινε ταραχή στο διαδίκτυο!

*Για να έλθει ανάσταση πρέπει να έχουμε Ιούδα και σταύρωση.

*Έρχονται τα πάνω κάτω στο φημισμένο διεθνώς Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και μετά από δεκαετίες θα κλείνει από 3 ή 4 το απόγευμα. Νέες αντιλήψεις!

*Ας πέρασαν 2,5 χρόνια από τον ισχυρό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και σε άλλους οικισμούς του δήμου Μινώα και οι σεισμοπαθείς συνεχίζουν να μένουν στους ανθυγιεινούς οικίσκους. Χειμώνα και καλοκαίρι και με άθλιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν…

*Τα λόγια του Μητσοτάκη, τότε, αρχή του σεισμού ήταν κούφια και πολλοί, φυσικά, δεν τον πίστεψαν. Όμως, στην κάλπη ανανέωσαν την εντολή τους να συνεχίσει  να κυβερνά.

*Πνίγονται στις θάλασσες της Κρήτης οι περισσότεροι ξένοι παραθεριστές αλλά οι ναυαγοσώστες θα αναλάβουν δουλειά επισήμως της 1η Ιουνίου. Έως τότε μετρήστε πόσοι ακόμα θα έχουν χαθεί.

*Στα 68 του χρόνια «χάσαμε» και εκ των κορυφαίων της αθλητικής δημοσιογραφίας Στράτο Σεφτελή. Είναι σημαντική απώλεια για όσους τους γνώρισαν.

*Πραγματικά τεράστιο το σοκ για τον μικρό των 6 χρόνων βλέποντας κοντά στα αγάλματα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο την μάνα του να καταρρέει. Να μην φτάσει άλλο παιδάκι να χάνει την μητέρα του μπροστά στα μάτια του έτσι όπως «έφυγε».

*Και ποια ανάσταση και ποιο Πάσχα να γιορτάσουν οι οικογένειες των θυμάτων, είτε σε τροχαία δυστυχήματα είτε σε αιφνίδιους θανάτους! Το φοβερότερο όλων είναι ότι «φεύγουν» νέοι άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν και να χαρούν τη ζωή.

*Πήγε να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας στην Τήνο ο Κυριάκος; Διαπιστώνει να χάνει τη δυναμική του κυβέρνηση και κόμμα της Ν.Δ.

*Ετοιμάζεται νέος μητροπολίτης στη μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων; Ακούγεται έντονα τελευταία καθώς ο νυν κ. Ειρηναίος Μεσαρχάκης έχει… μεγαλώσει και έχει και προβλήματα υγείας.

*Ένα μικρό χωριό, ο Αχεντριάς Αρχανών θα κάνει την ευχάριστη έκπληξη και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος θα μοιράσει πασχαλινά γλυκίσματα στους συγχωριανούς του με τις ευχές, βέβαια. Και του χρόνου να την επαναλάβουν!

*Κάποτε γράφαμε για την βίλα Μητσοτάκη στα Χανιά του πρεσβύτερου με τους… δεκάδες καμπινέδες και έμεινε. Αλλά υπάρχει και η βίλα Βγενόπουλου με τα έξι τζάκια που βγαίνει στο «σφυρί».

*Εικόνα καλοκαιριού θυμίζει η κίνηση του τουρισμού στην Κρήτη αν και αρχές Μαΐου. Μας προτίμησαν τον Απρίλιο Άγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί…

*Κάποιοι από αυτούς κάνουν διακοπές στα δικά τους σπίτια σε άδεια χωριά του νησιού. Τα αγόρασαν για ένα… κομμάτι ψωμί τα αναστήλωσαν και κατοικούν ή τα διαθέτουν με το αζημίωτο βέβαια σε συμπατριώτες τους…

*Συνεχίζουν τις έρευνες τέτοιων σπιτιών τουρίστες. Θαμπώνονται από τον ήλιο, την θάλασσα και τον καθαρό αέρα.

*Στις πόλεις της Κρήτης που καθιερώθηκαν τουριστικοί προορισμοί, τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει τα περισσότερα και λειτουργούν και σε αυτά προστέθηκαν φέτος και νέες μονάδες. Οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες  αναμένουν την τρέχουσα σεζόν εντυπωσιακή άνοδο από άλλες χρονιές.

*Δεν μπαίνει φρένο στην ακρίβεια και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν ήρθε να την ανακόψει αλλά να ενισχύσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των κερδοσκόπων…

*Ακόμα και στις λαϊκές αγορές σκέφτεται ο μικρός και μεσαίος καταναλωτής να αγοράσει. Όλα με μέτρο για να μην πέσει ο προϋπολογισμός του νοικοκυριού!

*Μπόρης: Ολόγυμνος κυκλοφορούσε στο κέντρο της Λάρισας 25χρονος άντρας. Το απέδωσαν και πάλι στα… εμβόλια!