Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ορατός κίνδυνος για βενζίνη... self service και ανεξέλεγκτες τιμές!

"Τα πρατήρια αλλάζουν χέρια. Λόγω της πτώσης στην κατανάλωση, πολλά κλειδιά φεύγουν και πάνε προς τις εταιρείες"

Πρατήρια self service και ανεξέλεγκτη διακύμανση των τιμών "βλέπει" ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, αν και τα εναπομείναντα τοπικά πρατήρια περάσουν στα χέρια των εταιρειών καυσίμων. "Τα πρατήρια αλλάζουν χέρια. Λόγω της πτώσης στην κατανάλωση, πολλά κλειδιά φεύγουν και πάνε προς τις εταιρείες" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο κ.Σαμόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Πώλησης Πετρελαιοειδών σχεδιάζει την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας των πρατηρίων, πρώτα πρώτα με ένα "Σήμα Τοπικότητας", το οποίο θα παρουσιαστεί προσεχώς και θα "συστήνει" την τοπική επιχείρηση στον καταναλωτή. "Παράλληλα οργανώνουμε κάποιες δράσεις σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις άλλων κλάδων, προκειμένου να μπορεί καθένας, δωρεάν, να προβάλλει σε διαμορφωμένους χώρους των πρατηρίων, κάποια καινοτομία ή τα προϊόντα του" - είπε ο κ.Σαμόλης, εξηγώντας ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στα πρατήρια θα ενισχύσει την προβολή των επιχειρήσεων αυτών.

"Καθαρό το Ηράκλειο, στα καύσιμα"

Απολύτως ικανοποιημένος από την ποιότητα των καυσίμων σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, εμφανίστηκε ο Λυκούργος Σαμόλης. Ο ίδιος τόνισε ότι "από τους ελέγχους που διενεργούνται από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται ότι ο νομός είναι καθαρός και δεν καταγράφονται κρούσματα νοθείας".

Σε ό,τι αφορά στις διαφορές στις τιμές μεταξύ των πρατηρίων, ο κ.Σαμόλης εξήγησε ότι "οι μεγάλες αποκλίσεις έχουν εξαλειφθεί", ενώ διαφορά 0,03 ευρώ, είναι αμελητέα, με τη λογική ότι κατά τη μετακίνηση σε ένα πρατήριο που ενδεχομένως είναι σε άλλη περιοχή από αυτή διαμονής του καταναλωτή... η διαφορά ανά λίτρο θα ξοδευτεί σε καύσιμο για τη μετακίνηση!