Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης στα 88 του χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σητεία, όπως ο ίδιος είχε επιλέξει, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Σητεία το 1936. Γιος του δικηγόρου Γιάννη Ιωαννίδη, ηγετικού στελέχους της αντίστασης στην Ανατολική Κρήτη στην Κατοχή, που σκοτώθηκε από τους Γερμανούς το Μάιο του 1944, και της Αριστέας Περάκη.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτητής είχε έντονη συνδικαλιστική δράση στο Σύλλογο Κρητών Σπουδαστών.

Καταδικάζεται σε κάθειρξη έντεκα χρόνων από το Έκτακτο Στρατοδικείο Χανίων, για την αντιστασιακή του δράση κατά του δικτατορικού καθεστώτος και έμεινε στις φυλακές μέχρι το 1973 (έξι χρόνια).

Διατέλεσε διοικητής του ΙΚΑ, βουλευτής Λασιθίου, γραμματέας του Κοινοβουλευτικού τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της Ζ΄ Αναθεωρητικής Βουλή και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων Τραπεζών και Οργανισμών της Βουλής.

Αποσύρθηκε από την πολιτική του 2004.